I natt sov jag nio timmar, nu är jag helt slut

Mitt emot mig i universitetets datasal sitter en gammal klassis från mitt gymnasium, VRG. I övrigt är det ganska tomt. Något säger mig, att hade jag blivit jurist eller mäklare eller läkare hade jag blivit tvungen att umgås med VRG:are varenda jul och midsommar i resten av mitt liv. På jobbet alltså. Men nu ska jag ju bli socialarbetare, så det är ingen risk. Tur.

Bredvid mig har jag en c:a 15 mm tjock uppsats. Som ska kortas ner till hälften. Idag. Det kommer lyckas mig, och jag vill tacka onda friskolan för det.

I natt sov jag sex timmar igen

och det börjar ta på det gosa humöret.

Som jag brukar säga.

Rättelse

Det där med att jag brukar positionera mig som medelklass. Det är verkligen bara halva sanningen. Eller, typ, tjugo tjugomfemtedelar, lite beroende på om man ser till antal föräldrar eller antal släktingar.


Lagom kul i jul.

Glad utan att vara euforisk, trygg utan att ha kontroll, nöjd utan att vara liknöjd. Det känns som att jag kämpat och kämpat för att få överblick över mitt liv, men nu har jag slutat kämpa och jag känner mig så jävla tillfreds. Kanske är det rentav detta som är lycka.

Familjedrömmar


Hej jag heter Ämma och är kruserknarkare. Mina gamla dagboksinlägg håller på att falla i glömska, men tillsammans med er läsare ska jag blåsa nytt liv i dem.*


2005-09-02



Tydligen är det meningen att jag ska vara mensig och magsjuk samtidigt, så nu när jag ändå grottar runt i kroppsligheten tänkte jag fläka ut min teori gällande familjebildning. Drömmeriet kommer på slutet.

För jo, jag vill ha barn, men nej, jag tror inte på den amorösa kärleken som livets fundament. Det är den alldeles för instabil för, och "förr eller senare blir man ju ändå mer som vänner" som de föräldrapar som hängt ihop länge brukar säga.

Sätter man barn till världen är man skyldig både dem och sig själv att skapa en så trygg och lättrodd tillvaro kring dem som möjligt. Jag har aldrig förstått det där med att just TVÅ skulle vara det ultimata antalet vuxna i en familj. I min familj fanns det bara en, och jag mådde bra, men vilka uppoffringar fick min mamma göra? Jag har svårt att föreställa mig det, och ännu svårare att tänka mig göra dem själv.

Den ultimata lösningen måste vara att tillsammans med ett par - tre vänner som man verkligen valt organiserar en vuxentillvaro som fungerar. Vi tar ansvar för barnen, lånen och sopkastningen tillsammans. Huvudprioriteten är naturligtvis familjen, men det blir ändå större utrymme för saker som familjevuxna inte verkar få ägna sig åt i så stor utsträckning: lek, kalasande, kärlek, porslinsmålning.

Jag talar alltså inte om något flumkollektiv där vem som helst är välkommen, eller något subverskollektiv som 33:an. Jag talar om något så borgerligt som Familjen. Eller borgerligt, barockt snarare: för i min utopi är den byggd på resonemang (mellan goda vänner. Vänskapskärlek, nu vart jag romnantisistisk), inte på amorös kärlek. Det är hela skillnaden. Detta var teorin.

Här kommer drömmarna: Vi ska bo i stockholmsområdet, men nära stall och grönområden. (Vad sägs om hus på Ekerö?) Älskarinnor/-re eller fasta partners får vi ha, men de får inte vara med i vår familj. Går det åt helvete för någon ekonomiskt under en period ska de andra finnas där och stötta. Föräldraledigheten ska riksdagen ha anpassat så att alla föräldrarna ska kunna ta ut lite var. Konflikter kommer kanske finnas, men vi är vuxna individer som kan hantera dem, och som inte är rädda för att ta professionell hjälp om det kniper.

Våra barn ska minnas det som att de alltid somnade till det låga mumlandet av konspiratioriskt köksbordsprat.

__________________________
*Jmfr karaktären Shanti Rooney i P3-programmet Mammas nya kille: Hej jag heter Shanti Rooney och jag är skådäspälare. Mina gamla uppsatser från högstadiet håller på att falla i glömska, men tillsammans med er lyssnare ska jag försöka väcka nytt liv i dem.


Jag älskar er

Hej jag heter Ämma och är kruserknarkare. Mina gamla dagboksinlägg håller på att falla i glömska, men tillsammans med er läsare ska försöka väcka nytt liv i dem.*


2006-02-10





Knäna upp och händerna ner, men nu är jag ju här iallafall.
Jag har utväxter i pannan, vore de mer strategiskt placerade kunde jag låtsas att jag hade haft massa pengar att slänga ut på avnormaliserande plastkirurgi. Men icke.

Igår var en annan dag, dagen när de spelade Pet Shop Boys på gymmet.

And we were never being boring
We dressed up and fought, then thought: "Make amends"
And we were never holding back or worried that
Time would come to an end
We were always hoping that, looking back
You could always rely on a friend


Jag har aldrig gillat Pet Shop Boys särskilt, men i det magiskt associativa tillståndet som infinner sig under stor fysisk ansträgning tyckte jag att den där låten Talade till mig, om ett Oss som inte har privilegiet att vara uttråkade. det tillhör dem som inte har något att kämpa emot, liksom.

Nu i efterhand känns det lite cheesy som Nya Tankar Uppkomna Under Rus ofta gör dagen efter. Men jag drömde hela natten om ganska många av er, om att vi var ett Oss som inte hade privilegiet att vara uttråkade. När jag vaknade var jag helt utmattad, men liksom.. tillhörig. Jaja. Jag älskar er, ville jag säga så nu gör jag det. Låttext och kärleksförklaring. Sjukt cheesy.
________________________
*Jmfr karaktären Shanti Rooney i P3-programmet Mammas nya kille: Hej jag heter Shanti Rooney och jag är skådäspälare. Mina gamla uppsatser från högstadiet håller på att falla i glömska, men tillsammans med er lyssnare ska jag försöka väcka nytt liv i dem.

Queerandlighet

I natt byggde jag Claude Cahun-bild till mitt i natten och lyssnade på P2s halv två-konsert. Andreas Schulz. Helt fantastiskt, androgynt, klockrent. Jag har aldrig känt mig som så mycket  bög.

Jag rekomenderar, jag önskar. Att ha, vara eller att äga, är frågan som vanligt. Medan jag funderar kan du som har möjlighet gärna få ladda ner och bränna till mig. God Jul!

Ny vinjett

Hej jag heter Ämma och jag är kruserknarkare. Mina gamla dagboksinlägg håller på att falla i glömska, men tillsammans med er läsare ska jag väcka nytt liv i dem'*.

2006-03-31



Jag tänkte bara berätta för er, att jag har inte varit Lycklig, sedan jag gick i gymnasiet [ dvs sedan jag kom ut], eller var det sedan jag kom hem från Island [Kom in i homogäjkulturen] ? Orsakssambandet är inte solklart, men det måste ju vara sant, för det är ju min Mamma som har sagt det, och jag är ju hennes Barn, så hon borde ju veta.

Att jag hänger med er beror alltså på att jag inte mår bra, eller var det tvärtom? - historierna går lite isär där också, men det är ju viktig att vara ärlig, så jag för vidare vad min Mamma har sagt. Helt ärligt.

***

Dagens felläsning:

Vad är egentligen Morrisseys storhet?
- Att han han föredrar ensamhet, missunsamhet och åtrå - men att han ändå lyckas vara rolig.

Jag hann meditera ganska länge över det där med att "föredra ensamhet, missunsamhet och åtrå". Nickade förnumstigt för mig själv. Sedan såg jag att det stod "förmedlar", inte föredrar. Jag tyckte det var roligt.
Men lite snopet.

***

17.32 får jag ett raggningstips:

huruvida jag blir mer kåt på dig som brun, gul eller grå: grå, lätt. brunt är definitivt osexigt, det signalerar ärlighet och öppenhet och inte det minsta svårhet och destruktivitet, vilken flata tänder på sånt? ingen jag känner. mitt råd är att du fortsätter att uthärda med hjälp av sateliten. det är nog din express till knull.

Min raggexpert i sopisdjungeln. Har hon sagt det måste det ju vara sant.

***

Frågan "Om alla skulle blogga och msn:a - vad skulle då hända med vårt queera space [Qruiser]?" är besvarad, och jag har motvilligt accepterat att "utökas?" kanske till och med är ett bra svar. Jag känner bloggandet rycka närmre, och msn är redan ett faktum. Men jag gillar det inte. Jag trivs bättre här.


____________________________
*Jmfr karaktären Shanti Rooney i P3-programmet Mammas nya kille: Hej jag heter Shanti Rooney och jag är skådäspälare. Mina gamla uppsatser från högstadiet håller på att falla i glömska, men tillsammans med er lyssnare ska jag försöka väcka nytt liv i dem.

Banala faran

I min lärobok om socialpolitikens historia får jag lära mig att det finns två sätt att se på samhällsutveckling, civiliseringssättet (modernistiskt essensialistiskt dåligt) eller disciplineringssättet (Foucault konstruktivistiskt bra). Givetvis vill jag ansluta mig till det senare. Man vill ju inte vara modeeern-istisk och tro på alltings förbättrande. Så nu när jag har förstått att det mesta här i Samhället handlar om disciplinering har jag några frågor.

Ta det här med det banala, exempelvis. Alla är rädda för det. Alla vill undvika det. Råkar man slänga ur sig en klyscha om livet och kärleken bör man be om ursäkt. Kanske skratta lite åt sig själv. Om någon skriver banalt är de legitmia måltavlor för hån. För det är liksom lite barnsligt, lite... outvecklat att vara banal. Och outvecklad vill man inte vara, man vill vara civiliserad, oförutsägbar, orginell, unik rentav. INTE BANAL. CIVILISERAD!

Men den som ser på Samhället på civiliseringssättet är ju modernistisk och lurad, sade vi ju? Och det vill man inte heller vara. För att vara på den säkra sidan har jag funderat lite på det där med den banala faran. Vilken disciplineringsstrategi ingår den i? Vem tjänar på den? Ja, jag tänker såklart inte skriva vad jag har tänkt. Det blir så banalt.

Det viktiga är ju att REFLEKTERA över saker och ting, eller hur?

Jag är en enda morrsoppa

nuförtiden. Jag skvalpar i mina vänners öron tills all mening kokat bort och bara gnissel är kvar. Den som ger upp först är telefonen, batteriet piper sitt dödspip och allt blir tyst. Tills gnisslet börjar igen. Jag behöver ett ny kul att börja på.

Bloggen måste matas

...eller bantas eller svältas till döds. Jag vet inte. Allt jag vet är uppsatsångest. Och att Fontex låter som en bättre och bättre idé.

Freimiansk felsjugning IV unt V

You should make me love you... (Jmfr Mario)

följdes snart av

Don't you really want to hurt me?
(Jmfr Culture club)

Jag måste säga att jag är lite besviken på mitt undermedvetnas engelska i den sista. Och som vanligt står jag helt handfallen inför uppgiften att klura ut budskapet.