Meningslös/Vrede?

I hjärnan börjar tankar irra om att undvika meningslös vrede och panik: 'passa på att arra demo mot att polisutbildningen inte tar upp hatbrott!' 'Var det ens ett hatbrott?' Så citerar Sedlighetsroteln QN, och så kommer vreden, som aldrig är meningslös.

Edit: Att blogga från wap, det vill säga med max 254 tecken, är inte det lättaste.

Jag sa ju det!

Det slutgiltiga beviset på att jag hade rätt är att SR Metropol hade den goda smaken att bjuda in Helena Sandström som gäst.


Att läsa varandra välvilligt

innebär ofta att tillskriva andra egenskaper och osäkerheter, hitta på schysta motiv för andras handlingar, och konstruera förståeliga orsakssamband. Inte vet jag om den verksamheten är bättre än annat definierande. Men det känns så.

Flodhästen i vardagsrummet

Finns det något som verkligen provocerar mig, så är det avsiktlig tystnad.

Förtrollad av FXXbo.

Workshopen var bland den bästa jag hållt, och vädret var vackert och människorna fina och jag ville bara stanna och förälska mig i någon med dreads, och kanske klappa en och annan get.

Men istället åkte jag buss mot mitt Göteborgståg, och bakom mig satt ett gäng kids som sjöng härligt vanvördigt till sin freestyle(!) när jag och några andra tanter försökte ge dem en historielektion (Röda Bönor-sånger). Innan vi tanter började sjunga frågade jag dem om de kunde de gamla Jösses Flickor-låtarna, men de svarade att de inte riktigt var med på den tiden. Maj Gadd! I den stunden vart jag en del av vuxengenerationen som inte ska komma och tro att de kan berätta något viktigt för di unga. Well well.

Jora s'atte...

Imorgon ska jag hålla workshop på folkhögskolan där de är så kollektiva och fina att de kan ha två timmars stormöte om vilken sorts smör de ska använda. (Sant!) Där kommer man inte undan med några härskartekniker, det känner jag allt på mig. Spännande!

Nej, man måste fokusera det sköna i livet.

Vassegoda.


Eldorado

är inte dumt det heller. P2 22.30 ikväll, och alla andra torsdagar sitter en flummig gubbe och gör fria musikaliska associationer över teman som 'indigo' eller 'sand'. Härligt.

SR Metreopol 93.8

heter min nya favoritkanal. Den lyckas med allt P3 misslyckas med: vara underhållande utan att vara tramsig, vara politisk utan att vara präktig (okej, lite då, men jag gillart) spela musik från mer än två världsdelar utan att slå sig på bröstet och kalla den wöörld music. Och så känns den heterovita medelklassdominansen inte så förtvivlat kompakt där.

Det bästa av allt var i morse när deras nyhetsuppläsare (synbarligen) av misstag kallde statsministern för Fredrik Regnfall. Fantastiskt!

Appropå på felsägningar råkade jag i helgen påstå att en häst som heter MQ hette McQuinn. Logiken såg ut som följer:
Hennes mamma hette Quinnie.
Ryttaren heter Mcway Gillianen i efternamn.
Alltså vart MQ McQuinn. Jag är för härlig jag, med mina slip of the tounges.

Äh

Stick och brinn.

Nu har vi ju en konservativ regering

Jag är så jävla besviken över att Littorins idiotförslag om att placera "långtidsarbetrslösa" i Bastakollektivet eller Samhall inte väckt större debatt än det gjort. I princip ingen alls, faktiskt.

Idag var jag och lyssnade på Beverly Skeggs som pratade om dokusåpor och klass. Intressant. Skeggs, som är britt, konstaterade att de svenska såpornas dramaturgi inte är lika tydligt ägnade åt att väcka avsky för arbetarklassen, som de engelska. "Men", påpekade hon, "nu har ni en konservativ regering, så man får väl se vad som händer".

Tja, den som lever får se. Vad som händer eller INTE händer. Jag är som sagt besviken.