Klämmer

ur mig inlägg igen, och besökstatistiken går genast ner. Märkligt. Borde skaffa mig en sån där mojäng som trakkar varifrån människor länkat sig hitåt och varför, troligen skulle jag upptäcka att jag skrivit "hora" "knulla" eller "fitta" där i september när jag hade ett bloggryck senast.

Social diffrentiering ellervarehette.

Mitt nya jobb som boendestödjare väcker en tanke eller två, exempelvis om segregering. Jag lyckatdes tjata med två av de boende ut på äventyr, den ena ganska nyinflyttad. Och plötsligt fattar jag att det kanske fanns fler anledningar än ointresse och dålig timing till att de lite mer luttrade avstått.

Det väcker nämligen uppmärksamhet när en vit 25-någonting i läsbisk frisyr, en rastafarisnubbe i 40-årsåldern, och en kvinna i obestämbar ålder med obestämbara fläckar och vaga konturer ger sig ut på stan tillsammans. Vad skulle det inte gjort om vi varit ett par-tre till? Den oklanderligt vattenkammade, och den övervintrade hippien kanske? Gruppsammansättningen skrek redan "socialhjälp" lång väg.

Alltså, kanske är jag den som är paranoid, 25, överanalyserande genusvetare, wotever.
Men det måste väl ha funnits en anledning till vårt aktiva ickekommunicerande av samhörighet på bussen: o-pratet, o-sittabredvidandet? De politiska sub/ungdomskulturerna har sedan begynnelsen äskat subversivitet genom aparta utseenden, men de har skyddat sig bakom den tydliga avsiktligheten, bakom uppvägande statuspositioner (medelklassighet), bakom sin konformitet. Att se så ihoptussade ut som man bara gör när man överskrider segregeringen på "fel" sätt ger inte samma status.

Socilaitetens gränser får man hoppa twist med i ordnade former, men man får inte kliva över dem hur som helst. Det kändes ganska tydligt i dag på gator, torg och kollektivtrafik i Kista - Rinkeby stadsdelsnämnd.

Iijh-iijh-hooow, iijh-iijh-hooow...

Antistressandas och försöker tänka positivt. Inte hata sig själv för att man som vanligt väntade till  mitten av februari med att köpa sig en kalender, med resultat att man har skaffat signoll koll på livet. Älska sig själv som köpte en kalender, så man kanske, kanske har möjlighet att ställa allt tillrätta.Jobba heltid och plugga 200%, alltså, som det kan bli. Tur att det bara vara några veckor, sedan ska jag nästan bara jobba.  Iijh-iijh. Hoow.

Alla som inte dansar är våldstäksmän

Antingen Maskinen tog det fulaste ord de kunde komma på för att beskriva tråkmånsarna på klubben, eller ville synligöra att en våldtäktsman kan vara vem som helst, är det ju en genial refräng. Det enda som stör mig med låten är

1 att den troligen inte hade gått hem lika bra hos Folket om den gjorts av brudar, särskilt inte om de profilierat sig som feminister.

2 att den troligen hade gått hem mycket bättre hos de flesta av mina polare om den gjorts av brudar, särskilt om de profilerat sig som feminister.

7/11?

Jag stör mig jävligt mycket på normerna kring tillgänglighet som skapats av mobil-jävla-telefoner. Jag funderar allvarligt på att säga upp mitt mobilabonemang, och återgå till gamla hederliga komobon hemtelefon - telefonsvarare. Allvarligt. Jag är inget jävla 7/11, vare sig för arbetsgivare, famlij eller vänner, och jag har ingen lust att understödja det här sjuka samhällets vana vid omedelbar behovstillfredställelse. Basta.